22 Temmuz 2014 Salı

Yanık İzleri İçin Yumurta Yağı Nasıl Yapılır?



Bir önceki yazımda yumurta yağı mucizesinden bahsetmiştim. Şimdi de yumurta yağı nasıl yapılır ona bakalım.

Öncelikle 150-200 ml yumurta yağı çıkarmak için 30 tane yumurta gerekli. Köy yumurtası bulabilirseniz daha iyi olur.

- Önce yumurtaların sarısını ve akını ayırıyoruz. Bizim için önemli olan yumurtanın sarısı
-
Ardından geniş bir tavada yumurta sarısını tavaya atıyoruz.
- Bu sırada sürekli karıştırıyoruz.
- Yaklaşık 40-45 dakika bu işlem sürüyor. Yumurta sarıları simsiyah kömür gibi olana kadar bekleyin.
- Ardından bir anda kömürlerin arasından bir sıvı çıkacaktır. Bizim için önemli olan o sıvıdır. Onu dikkatli bir şekilde cam kabın içine koyun.
- Yapılışı zor olduğu için yumurta yağını yanık bölgesine sürerken kuş ya da tavuk tüyü (uzun tüy) kullanmanızı öneririm. Tüyün emme özelliği olmadığı için yumurta yağını çok daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Yumurta yağının yapılışı sırasında atladığım önemli bir konu da şu: Yaparken yaşadığınız ortamda çok kötü koku bıraktığı için açık alanda yapmanızı tavsiye ederim. Özellikle apartman ortamında kesinlikle yumurta yağını çıkarmayı denemeyin. Çok fazla kötü koku yayıyor çevreye.

Bir sonraki yazımda
Esenle...

13 yorum:

  1. yağ kahverengi renginde mi?

    YanıtlaSil
  2. Merhana geçmiş olsun.yumurta sarilarini surekli olarak 45 dakika mi karistiriyoruZ.yoksa bekliyormuyuz.cevaplarsaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada yumurtalari tavada pisircekmiyiz?teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Yumurtayı haşlayıp mı yapıyoruz?

    YanıtlaSil
  5. 10 yumurtayı haşlayıp, tavaya sarılarını koyup, sürekli karıştırarak en yüksek ayardaki ocakta pişirdim. sonlara doğru çok yoğun duman ve koku yükseliyor. o sırada sarılar kömüre dönüyor zaten. bolca da bir yağ salınıyor. umarım doğru yapmışımdır...

    YanıtlaSil
  6. Yuzunu zafirenle yanmis kisiye bu uygulama iyi gelirmi ama 21 gun oldu yanali

    YanıtlaSil
  7. Benim yùzùm 3 yıl ònce yandı iz kaldi kullansam yumurta yaģini gider mi gene

    YanıtlaSil
  8. Selam sac yapsam nasli olar?

    YanıtlaSil
  9. Nekadar sürede etkisini gösterir?

    YanıtlaSil
  10. Yüzüm yandı ilk 3 gün yumurta akı sürdüm sızısı için. Sonra 2 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşıgı z. Yagı ile annem bu yaptı. Bizdeki tarifi oydu. Zift gibi olunca tülbent kenarıyla sıkıp süzdü yagı aldık. Yüzümdeki yanıga sürdüm sürekli, diğer 3 gün, kabuk tuttu ve etim dolgunlaşarak kabuk kendiliğinden kalktı. Şimdi sadece yanıgın yeri beyaz ama derinlik, pütür vb hiçbir deforme yok. sürmeye devam ediyorum kurudukça sürüyorum günde 5-6 Kez. Abimin de eli ve göbeği yanmıştı yanıktan eser yok. Tarifi de o vermişti. Protein oldugundan dolayı ciltteki deforme proteinle hızla düzeliyor. Kesinlikle yanık tedavisi için çok hızlı iyileşme 1 numara. Ama kokusu yapılışında acayip kötü, yaparken dubleks ev duman altında kaldı, sinekler doluştu filan, açık alanda yapılmalı. Apartmanda denemeyin kesinlikle :-)

    YanıtlaSil